Hoppa till sidans innehåll

Säsong 2013-14


Lagledare:

Marek Respinski

 

Slutställning

 

PTDC div 2 2013/14
Säsongen 2013/14 kan delas in i tre delar. De första 8 omgångarna var en katastrof! Vi blev totalt utskåpade av MAD och vi spelade 5-5 mot tre motståndare som knappt kunde få ihop ett slagfärdigt lag. Detta toppat med tre 4-6 förluster. Den enda ljuspunkten var en vinst på Dartbiten hemma. Många av oss underpresterade rejält och gjorde vi inte det så grinade oturen oss i ansiktet. Efter ett totalt bottennapp mot Kallhäll kändes det så tröstlöst att jag inte orkade skriva matchrapporter länge. Vi kändes fast förankrade i botten av tabellen.
Men sedan hände något i omgång 9. Plötsligt gick allt våran väg i en match mot bra motstånd och vi vann den med 6-3 trots att vi förlorade seten med 18-20! Sedan vann vi en riktigt tuff match till och sedan ytterligare en med 6-4. Vi tog ett skutt upp i tabellen till 5e plats och efter nyår var vi i zonen! Det blev nio raka segrar till slut och inför sportlovsuppehållet och vi hade tagit ett skutt till och låg nu på 2a plats.
Efter sportlovet gjorde vi det som man inte får göra i dart. Vi började analysera, tänka och fundera. Vi började att sätta press på oss själva att "den här matchen måste vi vinna för att sluta topp 3". Det är mycket svårt att tvinga sig själva att kasta bra och följaktligen så rasade vårat spel ihop. Vi mäktade tyvärr bara med en ynka pinne på de fem avslutande omgångarna. Slutsummering blev kusligt likt förra säsongen: 6e plats med 24 poäng.

Lagledaren analyserar:
Utöver plattfallet i slutet på säsongen så gav vårat dubbelspel lagledaren gråa hår! Av 66 ordinarie dubblar vann vi bara 28 och förlorade 38. Vi vägde förvisso upp det med bra singelspel. Mest extremt blev det hemma mot SPDC där vi förlorade alla dubblar men vann våra singlar (och matchen) komfortabelt. I förlängningen kunde jag tyvärr inte heller hitta ett "Killer"-dubbelpar. Detta gjorde att vann endast 3 avgörande dubblar och förlorade hela 7. Varje förlorad dubbel är en förlorade poäng och vi hade bara 4 poäng upp till medaljplats.

Ett stort grattis till Janne som vann Outstanding Player Singel i utklassningsstil! Han förlorade bara en singelmatch!

Slutligen ett stort tack till er som ställde upp när det var kort om folk:
Paolo Bustreo (9 matcher)
Helena Winblad (3 matcher)
Jörgen Andresson (2 match)

Uppdaterad: 09 APR 2014 16:56 Skribent: Robert Norrgård

Postadress:
Pewter Tankard DC - Dart
Laserdome, Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Besöksadress:
Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Kontakt:
Tel: +468168510
E-post: This is a mailto link

Se all info