Hoppa till sidans innehåll

Spännande match på Lidingö

05 OKT 2012 13:33
Div 3A känns riktigt tuff i år och 181DC är en av de förmodade topplagen.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2014 22:03

Div 3A känns riktigt tuff i år. Faster Anna var ett helt annat lag i år och flera av de andra lagen känns också starkare. Så också laget vi mötte, 181DC. Lidingölaget har varit ett givet topplag i div 3A de senaste fyra åren och allt tyder på att de kommer att bli så även i år. De har dessutom förstärkt laget med två vassa spelare.

Som alltid i svåra matcher är dubblarna nyckeln och jag klurade mycket över laguppställningen. Jag tyckte själv att jag hade lyckats bra med paren och dessutom försökte jag få singlarna till att bli en enkel och en tuff. Planen var 2-1 i varje block med andra ord.

Block 1:
Jag o Patrik

Block 2:
Sten o Kenth

Block 3:
Wille och Gunnar

Matchen startade inte bra. Pang o bom. Jag och Patrik han knappt börja kasta innan vi hade 0-3 i baken. I min följande singel blev jag dessutom totalt avrättad. Jag fick bara kasta sammanlagt 63 pilar! Tack o lov så gick det bättre för Patrik som vann sin singel med 3-1. Så ställningen var 2-1 till fi efter första blocket.

Viktiga andra dubbeln spelade jag trygga paret Sten/Kenth. Pang o Bom och 0-3 i baken igen!!! Dessutom hade kanaljerna i 181DC vänt på spelordningen i singlarna i block 2 och 3. Så alla avslutande singlar skulle bli tuffa! Nu kändes det inte alls bra. Men Kenth var hur trygg som helst i sin singel (3-0) och Stene gnetade till sig en 3-2 seger (med flera matchpilar emot sig). Så kvitterat: 3-3.

Tredje dubbeln kändes avgörande. Men nej, vi förlorade även den. Dock fick vi med oss ett set denna gång (liten tröst). Som tur är har vi en egen skarprättare i form av Gunnar. Direkt hemkommen från Danmark (med resväska o allt) gjorde han processen kort i en match med hög kvalité. Och Wille var hur lugn som helst när han besegrade sin motståndare med 3-1. 5-4 till oss och vi har en poäng garanterat med oss hem.

Till avgörande dubbeln tog jag ut Gunnar och Patrik. 181DC tog ut deras singelmotståndare, för att få chans till revansch antar jag. Själv kände jag tillförsikt. Men återigen gick vi in i något slags viloläge i dubbeln. 181DC gick snabbt upp till 2-0 utan att varken Gunnar eller Patrik var med i matchen. Till set 3 vaknade våra gossar och visade upp kastning som de brukar skämma bort oss med i vanliga fall. De kvitterade till 2-2 utan att lämna matchpilar till fi (tror jag). Så ett gastkramande sista avgörande set. Alla fyra spelarna kastade bra. 181DC var först ner till dubbeln. Patrik räknade lite fel och lämnade 48. 181DC missade 3 dubbelpilar och lämnade 4. Gunnar lyckades inte kliva från 48 men lämnade bra. 181DC gick ut. F*n!!

Slutresultat 5-5

En spännande match blev det. Vi förlorade 4 av 4 möjliga dubblar men vi fick ändå med oss en pinne. Så bra spelat av alla (utom mig då)! Under min tid i PTDC har vi mött 181DC 3 gånger tidigare och aldrig varit i närheten av poäng. Idag var vi det bättre laget tycker jag. Jag tror att PTDC har alla förutsättningar att bli ett topplag i div 3A!

Fortfarande obesegrade!
/Marek

Skribent: Marek Repinski

Postadress:
Pewter Tankard DC - Dart
Laserdome, Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Besöksadress:
Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Kontakt:
Tel: +468168510
E-post: This is a mailto link

Se all info