Hoppa till sidans innehåll

Vilse i Lappland.

20 NOV 2012 20:14
Vilse i Lappland.
  • Skapad: 20 NOV 2012 20:14

Jag är uppväxt i Stockholms södra förorter längst grön T-banelinje så Märsta för mig har alltid förknippats med norra Lappland. Min första match någonsin för PTDC var just borta mot MAD en isande kall februarikväll när pendeln pajjade vid Rosersberg. Hu.. Förvarnad av Suss tidigare fadäs visste jag att MAD har flyttat från Märsta centrum till Valsta Centrum. Men hur ska man ta sig dit? SL.se hade inga förslag (nog beroende på min felstavning). Jag åkte till Märsta och hoppas hitta en lämplig buss. Enligt skylten på 582 skulle den ta mig till rätt ställe trodde jag... men jag hamnade i Steningehöjden (var det nu är någonstans?). Busschauffören sa på knagglig svenska att han kör bara till Valsta Centrum "om det står på lappen"???? Jag vände med samma buss en station och letade mig fram till fots med hjälp av Google Maps. Jag kom fram 1 timme och 45 minuter efter det att jag startat från Odenplan! Kaj lyckades ta samma buss som mig och han tog en ännu längre promenad :S

Till matchen. Jörgen var borta och Gunnar ställde upp (stort tack, Gunnar!). Gunnar var dock tvungen att återvända till sitt arbete och kunde bara spela i första blocket. Tobbe var sjunk men ställde ändå upp med feber i kroppen. Han ville förstås komma hem till sängen så fort som möjligt. Sedan brukar MAD oftast slänga in det tunga artilleriet i sista blocket. Så min uppställning blev en chansning med helt nya dubbelpar:

Block 1:
Tobbe o Gunnar

Block 2:
Kaj o Jag

Block 3:
Robban och Janne


Första blocket är inte mycket att säga om. Gunnar var stressad och Tobbe var sjuk. Dubbeln blev en ändå jämn 2-3 förlust med bla en snygg 139 utgång av Tobbe. Tobbe följde upp med skärpt spel i singeln som han vann med 3-1 (en 16 pilars) mot bra spelande motstånd. För Gunnar gick det tyvärr sämre. Ställningen efter block ett: 1-2. Med andra förutsättningar hade det förmodligen varit annorlunda.

Naturligtvis hade MAD satt sina tunga i block 2. Men Kaj och jag satte upp en hård fajt (eller fick ner dem till vår nivå :). Vårat block bjöd på tre hårda 3-2 matcher. Tyvärr vann vi bara en (Kaj i singel) :/ Så ställningen efter två block var 2-4.

Robban och Janne startade märkbart trögt. De tog ändå hem dubbeln med 3-2. Janne tog sin singel utan större problem men Robban hade tyvärr ingen av sina bättre dagar. Han mötte kvällens enda tjej och var mer en lovligt gentlemannamässig. Att vänta med dubbeln tills motståndaren kommit ikapp straffade sig. Förlust 2-3. Ajaj. Underläge 4-5 inför avgörade..

Haket vi kastade på var imponerade stort. Det var säkert 50-60 bord plus stor bar, nattklubb och 5 dartbanor. Och stället var tomt. De hade nog en gäst utöver oss som kastade. Gunnar, Tobbe och Kicki försvann tidigt. Robban tackade för sig och åkte hem han också. Spelarna i MAD droppade också av allt eftersom. Så när det var dags för avgörande var det verkligen bara de närmast sörjande i en ödslig jättelokal...

Kaj och Janne tog på sig ansvaret men det var helt enkelt en förlora med 2-3 dag i dag :(

Slutresultat förlust 4-6 (23-23 i set!!)

Hur jag och Kaj tog oss hem? Vi tog taxi!!

Skribent: Marek Repinski

Postadress:
Pewter Tankard DC - Dart
Laserdome, Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Besöksadress:
Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Kontakt:
Tel: +468168510
E-post: This is a mailto link

Se all info