Hoppa till sidans innehåll

Oavgjort trots att det gick lite segt.

15 NOV 2012 00:07
Oavgjort trots att det gick lite segt.
  • Skapad: 15 NOV 2012 00:07

Bro i div 2 består av fem ordinare spelare och vanligtvis förstärker de med en tjej eller en SL-spelare. Deras laguppställning varieras mycket från gång till gång så jag försökte mig inte ens på en gissning. Istället kom vi gemensamt fram till följande uppställning:

Block 1:
Robban och Tobbe

Block 2:
Janne o Kaj

Block 3:
Jag och Jörgen

Upplandningen var inte den bästa, för mig iaf. Naturligtvis hade Bro vässat laget med en SL-spelare. Fast en sak som retade mig var att Bro lyckades lägga beslag på "vårat" bord. Det irriterade mig en hel del faktiskt, lite som att de tog över våran hemmabana. Undrar om någon har möjlighet att skaffa fram en "Reserverat"-skylt till Packe/Mimmi så det inte händer igen... Kanske Kenth har någon över?

Robban och Tobbe var ut först. Det gick oroväckande trögt, fram för allt vid utgångarna. Våra spelare var bättre men motståndarna var på hugget och genom bl.a en 121 utgång lyckades fi vinna dubbeln med 3-2. Robban hade som vanligt inga problem i sin singel men tyvärr fick Tobbe kämpa. När det äntligen lossnade för Tobbe i 3:e set så gickdet inte att kliva. Sådana dagar kan man också ha. 1-2 efter första blocket.

Kaj och Janne var mer taggade. Det mötte ett tuff par och spelet var stundtals bländande. Av de fyra seten som krävdes för att våra skulle ta hem matchen så gick tre på 20 pil eller mindre. Den fina kastningen fortsatte i singlarna. Janne var illa ute när hans motståndare tog ledningen med 2-1 med ett 16 pilars. Men Janne höll ihop spelet och tog de två sista med fint spel. Kaj mötte deras SL-förstärkning. Han tog hem första set men sedan var det stopp. 3-3 efter andra blocket.

Dags för mig och Jörgen att göra entré. Vi har inte direkt rosat omgivningen med bländande spel i dubbeln och även denna gång hade vi svårt att komma igång. Det var först i tredje settet som spelet lossnade lite men det var för sent då. I min singel stämde ingenting alls men ändå lyckades jag vingla in en 3-2 seger. Jörgen mötte betydlig bättre motstånd. Men trots att motståndaren vräkte in ton och en 180 så tog Jörgen de två första setten. Tyvärr ökade fi farten i de tre avslutande (14, 14 och 19 pil) så efter tredje blocket stod det 4-5.

Avgörande dubbel, igen! Janne och Robban fick ställa upp för oss denna gång. Åter igen blev det en holmgång. Men denna gång fick börja och det var ett överläge som våra grabbar inte släppte. Det blev till slut 3-2 till oss men vi låg alltid i överläge och de hade aldrig några matchpilar (tror jag).

Slutresultat 5-5.

Anledningen till att jag väntade med matchrapporten är en incident som kan medföra protest från Bro. Janne hade inte sin matchskjorta, något som Bros lagledare högljutt påpekade flera gånger medan Janne kastade. Hon antydde också om att hon skulle lämna in en protest. Detta sänkte naturligtvis stämningen ganska rejält. Den normalt trevliga stämningen som brukar finnas mellan dartlag ville liksom inte infinna sig efter det. Men 48 timmar har gått (protesttiden) och ännu har jag inte hört något. Så jag hoppas på det bästa.

Ny tuff match nästa vecka :)

Skribent: Marek Repinski

Postadress:
Pewter Tankard DC - Dart
Laserdome, Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Besöksadress:
Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Kontakt:
Tel: +468168510
E-post: This is a mailto link

Se all info