Hoppa till sidans innehåll

Stark avslutning gav poäng.

27 NOV 2012 14:11
Stark avslutning gav poäng.
  • Skapad: 27 NOV 2012 14:11

Näst sista matchen innan uppehåll och hemma mot Sancho Panza DC stod i programmet. Jag visste inte så mycket om dem mer än att alla spelare i det laget är jämna. Alltså blir dubblarna nyckeln till seger. Jag valde då att satsa på säkra kort:

Block 1:
Robban och Tobbe

Block 2:
Kaj o Janne

Block 3:
Jag och Jörgen

Första set i första dubbeln gick allt planenligt. Tobbe och Robban behövde bara 21 pil. Men sedan skar sig maskineriet fullständigt. Pilar studsade och dubblar gick helt enkelt inte att träffa! Förlust 1-3. Tobbe repade sig snabbt i sin singel. Lugnt, fokuserat och behärskat behövde han bara 66 pilar för att ta hem 3 snabba set. Tobbes bästa match denna säsong hittills. Robban fick jobba desto hårdare med envisa studsar men vann ändå till slut med 3-1. 2-1 till oss efter block 1.

Janne hade förvarnat mig innan match att han inte kände sig på topp. Det verkar som om det är hans tur att bli sjuk dessvärre. Tyvärr märktes det redan i dubbeln. Det gick segt. Kaj och Janne kom aldrig in i matchen utan förlorade med 0-3. En Janne ur slag brukar ändå vinna sina singlar mot de flesta på vår nivå. Men idag fick han möte deras för dagen bäste och den matchen slutade med 0-3 ruskigt fort. Kaj hade full kontroll på sin match även fast den gick till avgörande. Där dundrade Kaj in 3 raka tons och var mil före sin motståndare. Men på något sätt trillade Kaj ner till 3 och det gick bara inte. När Kajs motståndare klev 15 pilar senare hade Kaj kvar denna förhatliga trea :( Resultat efter block 2: 2-4

Jörgen var till skillnad från Janne på riktigt spelhumör. Poängen kanske inte var den tyngsta men fick han en chans på utgång så tog han den. När våra motståndare gick upp i 2-1 ledning med en 19 pilars så svarade vi med en 16 pilars (Yeah!). Vi tog även sista setet av bara farten. Jag fick tyvärr möta en som var bättre än mig även om jag sprattlade lite så förlorade jag 1-3. Fast Jörgen fortsatte sitt stabila spel och kunde utan större möda vinna sin singel med 3-1. Ställning efter 3 block: 4-5

Jörgen avböjde så Tobbe och Robban fick chans till revansch. Och som dessa två var laddade fick motståndet inte många pil på dubbel. Enkelt 3-0 till oss.


Slutresultat 5-5 (23-16 i ton till oss!!)

Dartklubben stor-spöa Bro så vi har trots allt kvar häng på 3:e platsen...
Stort tack till Kicki som har blivit något av lagets officiella protokollförare. Detta är mycket uppskattat inte minst av mig då jag istället kan ägna mig åt att stötta eller ladda för min egen match.

Skribent: Marek Repinski

Postadress:
Pewter Tankard DC - Dart
Laserdome, Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Besöksadress:
Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Kontakt:
Tel: +468168510
E-post: This is a mailto link

Se all info