Hoppa till sidans innehåll

Vi skrämmer våra motståndare!

04 DEC 2012 16:03
Vi skrämmer våra motståndare!
  • Skapad: 04 DEC 2012 16:03

Tittar man på lagstatistik så ligger vi 2:a räknat på pilsnitt. På hög utgång, tons, korta set och 180:er så ligger vi topp 3. Så hur kommer det sig att vi bara ligger på 6:e plats i tabellen? En förklaring (av flera) är att motståndarna alltid kallar in förstärkning så fort de ska möta oss! Så även denna gång. De tre svagaste Spikkastarna fick vila och istället kallades åtminstone 2 spelare in med kvalitéer från högre divisioner. Man kan ta detta som en komplimang men det börjar kännas lite frustrerande.
Inför denna match hade jag tjatat om dubbelspelet (kanske en annan anledning till att vi ligger 6:a) och vi beslöt att splitta dubbelpar för att försöka få till en förändring:

Block 1:
Robban och Kaj

Block 2:
Jag och Tobbe

Block 3:
Paolo och Janne


I första dubbeln kändes det som vi valde rätt strategi. Kaj och Robban kom igång starkt mot bra motstånd. De matade poäng och klev innan det blev nervigt. En komfortabel 3-0 vinst. I singeln mötte Robban en av deras kanoner. Men han var lite knäckt efter dubbeln. Så efter Robbans första set (22 pilar) så kändes segern gjuten även om Robban inte var helt skärpt i alla lägen. Kaj ägde sin match fram till utgångarna, men ack vad svårt det var och kliva :( En orättvis 1-3 förlust blev det till sist för Kaj. 2-1 till oss efter första blocket.
Så blev det min och Tobbes tur. Motståndet vi fick var tyvärr skoningslöst. Inget snack, 0-3. I singlarna hade Tobbe oturen att möta den bäste av dubbelmotståndarna, "Tingen". Han har bara kastat under 20 poäng i snitt en gång detta år. Idag snittade han 26 :S. Jag fick en desto roligare match. Jag lyckades nämligen med konststycket att sno tredje setet och vända ett 0-2 underläge till 3-2 i en jämn match. Oerhört skön känsla. Lika efter Block 2.
I sista blocket gjorde Paolo comeback i div 2. Detta gjorde han med bra spel som resulterade i bla en 180:a! Dessvärre var inte Janne riktigt på hugget och motståndet riktigt bra. Det blev 1-3. Paolo följde upp med att öppna med 21 pilars i sin singel. Men sedan tog tyvärr ångan slut och motståndet var riktigt bra. Det blev 1-3 även där. Janne hade inga större problem i sin singel utan vann den programenligt med 3-0.

Återigen hade vi vunnit 3 singlar och bara en dubbel. Återigen stod vi inför en avgörande dubbel för att rädda poäng. Jag satte mitt hopp till Janne och Robban denna gång. Men Paolos baneman och Tingen var skoningslösa igen. Det gick väldigt snabbt så jag hann inte räkna antalet pilar men det var ingen effektiv användning av matchprotokollet direkt, 0-3 :(

Slutresultat förlust 4-6

Avslutning i moll. Men nu väntar Jul och Skinkcup!
/Marek

Tack till Kicki som alltid vid protokollet

Skribent: Marek Repinski

Postadress:
Pewter Tankard DC - Dart
Laserdome, Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Besöksadress:
Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Kontakt:
Tel: +468168510
E-post: This is a mailto link

Se all info