Hoppa till sidans innehåll

Säsongen är igång

17 SEP 2013 22:43
Säsongen är igång
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2014 22:02

I första matchen hemma skulle vi möta Backe DC. Jag var dock inte säker på vilket av deras lag de skulle ställa upp med. Skulle det vara samma lag vi mötte förra året (som åkte ur) så skulle det vara lagom motstånd för en kom-igång-match. Men iom att det var första omgången så fanns risken att de lät sitt division 1 lag starta. Det skulle vara betydligt tuffare. Svaret blev: Ingen av dem!0
Istället kom ett för oss helt ny lag. Detta var ett lag som krossade 3B förra året som nykomlingar.

Laguppställning:
Jag/Jörgen

Tobjörn/Paolo

Tony/Janne

Första blocket: Det tog lite tid för mig och ffa Jörgen att komma igång. Vi hamnade i underläge 0-1, 1-2 och förlorade till slut dubbeln med 2-3. Jag lyckades ta hem min singel med 3-1 medan Jörgen hade jobbigare. Han lyckades med konststycket att tjocka sig två gånger från 140 och en gång från 122 i samma set! Tyvärr förlust med 1-3 och ställning 1-2 efter första blocket.

I andra blocket gick inte dubbeln heller bra (1-3). Paolo förlorade en mycket jämn match med 2-3 där bägge spelarna blandade och gav. Tobbes motståndare startade starkt och Tobbe hängde inte med i två första. Sedan kändes det som om en vändning var på gång men den kom av sig. Förlust till slut med 1-3 och underläge 1-5 efter två block.

I tredje blocket underpresterade Janne och Tony något men de lyckades vända till 3-2 vinster varje gång. Starkt gjort bara det. Och kvällen slutade med en avgörande dubbel. Tony kände inte alls för att spela och Tobbe var revanschsugen. Så Janne och Tobbe fick chansen. Men det ville sig inte idag tyvärr. Förlust med 1-3 och förlust i matchen med 4-6.

Jag tycker att vi är bättre än vi presterade idag. Nya Backe laget var ett gäng trevliga killar som alla spelade jämnt. De märktes att de hade vana att vinna matcher.

Vi får se till att vara mer skärpta nästa måndag mot MAD!

Skribent: Marek Repinski

Postadress:
Pewter Tankard DC - Dart
Laserdome, Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Besöksadress:
Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Kontakt:
Tel: +468168510
E-post: This is a mailto link

Se all info