Hoppa till sidans innehåll

Segerns sötma!

15 OKT 2013 14:40
Segerns sötma!
  • Skapad: 15 OKT 2013 14:40

Dartbitens lagkapten gör det enkelt för sig genom att alltid ställa upp med samma laguppställning. Det gör att man kan välja sitt motstånd. Detta är dock inte alltid lätt pga de har en bra spelare i varje block. Frågan är då: vill man ha en hård match eller har man psyke nog att spela hem en måstematch?

Dagens uppställning:
Håkan/Jag
Janne/Tony
Tobbe/Paolo

Hela min planering kullkastades genom att Dartbiten naturligtvis ändrade sin uppställning. Första blocket var uppställningen förvisso som väntat. Jag och Håkan kastade okej i dubbeln men motståndet var starkare. När de snor vårat bästa set med en röd-grön-rod bulleutgång så får man helt enkelt bara applådera. Torsk 1-3. Jag höll sedan min del genom att vinna måstematchen med 3-0. Håkan o sin sida hade rena holmgången. De var jämna så det förslog ändå hamnade Håkan snabbt i ett 0-2 underläge. Men han bet ihop och vände till till seger i en mycket välspelad match. 2-1 till oss efter block ett!
I block två ställde Dartbiten upp med far och debuterande son. Inte vad jag hade väntat. Motståndet idubbeln var hyfsat med Janne och Tony hade ändå inga problem utan vann 3-0. Janne var sedan skoningslös i sin singel medan Tony var snäll nog att släppa ett set till den 18-årige debutanten.
5-1 till oss och man kunde känna lukten av seger. Men tuff motstånd väntade Tobbe och Paolo i 3:e blocket. Våra pojkar kämpade bra i dubbel men tyvärr förlust med 2-3 (utan skott på match). Då väntade två spännande singlar som höll nästan exakt samma tempo. Det blev nästan som att titta på en tennismatch. Tobbe vann sitt första set, Paolo förlorade snabbt två (ajdå). Sedan  förlorade Tobbe två på raken medan Paolo lyckades sno ett set. I fjärde kastade bägge våra krigare bra och plockade hem dem, så 2-2 i respektive match. Både Tobbe och Paolo startade avgörande setet illa och deras motståndare formligen flög iväg poängmässigt. Sedan inträffade ett annat intressant fenomen. Bägge dartbitarna drabbades av rejält dubbel-darr. Sakta kom de våra närmare. Paolo kom ikapp först när han hade ett bra skott på 124 (20-T18-miss). Tyvärr blev det enda chansen han fick. Tobbes motstånd hamnade snabbt på mini och hade stora problem medan Tobbe klev retfullt enkelt så fort han kom ner.

Äntligen en seger och den kom i grevens tid. Vi hade alla börjat hänga lite med huvudena men efter matchen igår så var det idel solskens leenden. Och det var verkligen en seger där alla var delaktiga.
Bra kämpat!

Skribent: Marek Repinski

Postadress:
Pewter Tankard DC - Dart
Laserdome, Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Besöksadress:
Surbrunnsgatan 42
11301 Stockholm

Kontakt:
Tel: +468168510
E-post: This is a mailto link

Se all info